Doprava nad 450€ ZADARMO + Garancia najnižšej ceny na trhu .

Tavič čokolády – 4 x 1/6 GN 10 cm 09374052

250.00 (300.00 s DPH)

Na sklade
Pridať medzi obľúbené
Author : Danka Karková
  • Záruka na tovar 12 až 24 mesiacov
    Firma - 12 mesiacov
    Fyzická osoba - 24 mesiacov
  • Doprava zadarmo od 450€
  • Až 14 dní na vrátenie tovaru
Objednávkové číslo: 09374052 Kategórie: , , ,

Tento praktický prístroj využijú zmrzlinárne, čokoládovne, cukrárne a reštaurácie. Umožňuje pokryť zmrzlinu alebo oblátky lahodnou vrstvou čokolády. Môžete ho použiť aj na výrobu odkvapkávaných tort, čokoládových bonbónov a iných pochúťok.

Nízka teplota topenia

Jednou z výziev pri rozpúšťaní čokolády je zabrániť jej spáleniu. Keďže čokoláda sa topí už pri nízkych teplotách, odporúča sa nenastavovať príliš vysokú teplotu, aby sa čokoláda topila pomaly a rovnomerne. Digitálny displej zobrazuje presnú teplotu vody a GN zásobníkov. Pomocou tlačidiel so šípkami môžete nastaviť teplotu nahor alebo nadol. Je to dôležité najmä pri bielej čokoláde, ktorá sa rozpúšťa pri teplote 36 °C, čím sa zvyšuje riziko popálenia v porovnaní s tmavou alebo mliečnou čokoládou.

Čokoládové kalíšky

Tento tavič čokolády sa ľahko ovláda. Naplňte nádobu vodou; uistite sa, že hladina vody je medzi minimálnou a maximálnou značkou. Vložte do taviča čokolády 4 misky GN veľkosti 1/6 a hĺbky 10 cm. Zapnite tavič čokolády a nastavte požadovanú teplotu. Kontrolka na displeji zobrazuje, kedy tavič čokolády dosiahol správnu teplotu. Teraz naplňte GN nádobky čokoládou. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je použiť čokoládové kalíšky. Ide o čokoládu v tvare kvapky a špeciálnu čokoládu na rozpúšťanie. Môžete použiť aj tabuľku, ktorú pred vložením do nádoby GN nakrájajte na malé kúsky. Potom však máte šancu, že v nej zostanú niektoré tvrdšie kúsky čokolády. Občas premiešajte a keď sa čokoláda dostatočne rozpustí, vyberte nádobu GN z taviča čokolády.

Zabráňte vzniku hrudiek v čokoláde

Keďže štyri GN nádoby sú umiestnené vedľa seba, v tomto taviči čokolády je vysoké riziko, že sa do čokolády dostane voda. Ak sa táto voda dostane do čokolády, čokoláda sa zlepí. Preto odporúčame pred vybratím nádoby z taviča čokolády nasadiť na nádoby GN dodané viečka. Viečka majú praktický výklenok na lyžičku, takže môžete občas premiešať bez toho, aby ste museli lyžičku opäť vyberať z nádoby. Je tiež pohodlnejšie vybrať z taviča čokolády najprv predné nádoby GN a potom zadné. Týmto spôsobom je menšia pravdepodobnosť vyliatia vody.

Vypúšťanie pary a vody

Táto tavička čokolády je vybavená dvoma praktickými odtokmi na boku prístroja. Horný odtok je ventil na vypúšťanie pary. Tento odtok môžete otvárať a zatvárať. Musíte zabezpečiť, aby bol ventil na vypúšťanie pary otvorený, keď je stroj zapnutý. To umožní, aby sa horúci vzduch z horúcej vody vypustil cez vypúšťací ventil. Výhodou je, že sa tým zabráni popáleniu parou, keď chcete vybrať nádobu GN. Spodný vypúšťací ventil slúži na vypúšťanie vody zo stroja. Po rozpustení čokolády môžete tento odtok otvoriť a strojček vyčistiť. K odtoku pripojte odtokovú hadicu alebo umiestnite prístroj na tavenie čokolády vedľa umývadla. Vodu potom môžete vypúšťať do umývadla a odvádzať ju cez odtokovú rúru.

Jednoduché čistenie taviča čokolády

Ak chcete čistiť tavič čokolády, uistite sa, že je zástrčka odpojená zo zásuvky. Uistite sa, že zariadenie a voda sú dostatočne vychladnuté. Vypustite vodu z taviča čokolády cez odtok vody a dôkladne vysušte vonkajšiu a vnútornú časť stroja. Vyčistite nádoby a viečka GN teplou vodou a jemným čistiacim prostriedkom. Dobré vysušenie týchto voľných častí je nevyhnutné, aby sa zabránilo hrdzaveniu GN nádob.

Chcete tiež ľahko rozpustiť čokoládu? Potom bude tento tavič čokolády skvelým pomocníkom vo vašej kuchyni. Objednajte si ho rýchlo prostredníctvom tohto internetového obchodu. Samozrejme, máme v ponuke ešte viac modelov, preto si pozrite, ktorý z nich najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

Vlastnosti

  • Povrchová úprava z nehrdzavejúcej ocele zabraňuje korózii
  • Variabilný termostat 3 °C až 412 °C
  • Konštantná teplota
  • Vybavený výstupom vody a pary

Špecifikácie výrobku

  • Čistá hmotnosť: 7,5 kg
  • Kapacita jednej GN nádoby: 1,7 kg čokolády
  • Rozmery zariadenia: Š41 x D49 x V17 cm
  • 230V / 50Hz / 1 fáza 1500 W

Upozornenie: Odporúča sa nenastavovať teplotu tohto zariadenia vyššiu ako 100 °C.

Vrátane

  • Štyri nádoby 1/6 GN (10 cm hlboké)

Ďalšie informácie

Hmotnosť 7 kg
Kategórie produktu: , , ,

Katalógové číslo: 09374052